Kizuhant az óriáskerékből egy fesztiválozó

Megosztás

Egy sérült fiatal férfihez hívták a Balaton Sound egészségügyi szolgálatát csütörtök este 11 órakor. A mentők pár percen belül kiérkeztek és miután stabilizálták a sérült állapotát, a fiatal férfit kórházba szállították – írta a hvg.hu-nak megküldött közleményében a Sziget Kulturális Menedzser Iroda Zrt.

A közlemény idéz szemtanúkat is, akik elmondták, a fiatalember a fesztivál területén működő óriáskerék egyik gondolájába szállt be egyedül, majd

menet közben a magas védőkorlát feletti keskeny résen átmászott és onnan leesett.

Semmi nem utalt arra, hogy erre készül, pillanatok alatt történt minden, esély sem volt a baleset megakadályozására – írták.

“Az óriáskerék, melyet egy önálló mutatványos szolgáltató cég üzemeltet, érvényes tanúsítvánnyal rendelkezik, biztonsági ajtajai az ellenőrzés szerint megfelelően záródtak. Az óriáskerék bejáratánál és minden egyes kabinban több nyelvű felirat figyelmezteti a felhasználókat a szerkezet rendeltetésszerű használatára. A szolgáltató cég történetében – elmondásuk szerint –  hasonló eset még sosem történt”

– fogalmazott a Balaton Sound.


Az Országos Mentőszolgálat közölte, hogy a balesetet szenvedett férfinek súlyos belső, illetve külső sérülései is vannak.

Kapcsolódó cikkek